Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

I år er det endnu lettere at komme af med sit juletræ

AffaldVarme Aarhus opretter i år otte nye opsamlingssteder, hvor aarhusianerne kan stille brugte juletræer efter jul. Håbet er, at mange vil benytte tilbuddet, så træerne ikke bliver smidt rundt i gaderne.

Juletræer på mark

Lige nu står juletræerne og pynter i aarhusianernes stuer – klar til at blive danset rundt om juleaften. Men efter dansen venter der en oprydning, som AffaldVarme Aarhus gerne vil gøre lettere for kunderne.

Derfor bliver der – ud over genbrugsstationerne - i år otte nye opsamlingssteder i midtbyen, hvor man kan stille sit juletræ. Fra opsamlingsstederne bliver juletræerne så hentet og kørt væk.

”Tidligere år har vi oplevet, at de brugte juletræer bliver smidt på gaden. Det vil vi gerne undgå, så vi kan holde midtbyen ren og pæn. Derfor gør vi det nu endnu lettere at komme af med sit træ,” siger Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i AffaldVarme Aarhus.

En af flere muligheder
Indtil nu har folk i midtbyen inden for Ringgaden kunnet bestille storskraldsafhentning og er på den måde kommet af med juletræet. Det kan de også stadig. Imellem jul og nytår kører storskraldsbilen de fleste dage.

Men nu er der altså endnu en mulighed i midtbyen, så det bliver endnu lettere at komme af med sit træ. Fire af opsamlingsstederne er placeret samme sted, som folk kan købe deres juletræ. Dermed skal juletræet bare tilbage, hvor det kom fra.

”Ordningen i år er et forsøg, og så må vi se, om det er noget, kunderne tager til sig. Det vigtig-ste for os er, at de ikke synes, det er en sur pligt at komme af med affaldet,” siger Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i AffaldVarme Aarhus.

For folk udenfor Ringgaden er der seks steder, hvor man kan komme af med sit juletræ. På genbrugsstationerne i Brabrand, Hasselager, Lisbjerg, Malling, Risskov og Viby er der åbent mellem jul og nytår fra den 27. til den 30. december.

Det er muligt at aflevere sit juletræ på opsamlingsstederne fra den 25. december til den 8. januar. Opsamlingsstederne bliver beset dagligt af AffaldVarme Aarhus’ servicebiler.

Inden juletræet afleveres skal alt pynt pilles af.

Opsamlingssteder

• Botanisk Have/Mønsgade – ved Ceres krydset
• Frederiksbjerg Torv
• Harald Jensens Plads
• Klostertorvet
• Steen Billes Torv
• Arkitektskolens P-plads
• Sølystgade 31
• Skanseparken

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(modtager ikke sms’er)

Pressetelefon