Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Aarhusiansk fjernvarme kan give stort bidrag til DGNB-certificering

Mange anlægsprojekter stiler i dag efter at opnå DGNB-certificering. Fjernvarmen i Aarhus kan bidrage til over 30 procent af pointene i DGNB-certificeringen.

Nedgravning af store fjernvarmerør.

Som det første forsyningsselskab i Danmark har AffaldVarme Aarhus i samarbejde med Rambøll udarbejdet et værktøj, som gør det lettere at beregne fjernvarmes bidrag til DGNB's kriterier. Håbet er, at flere vil få øjnene op for fjernvarmens muligheder i forhold til certificering.

Det kommer nemlig ikke som nogen overraskelse for AffaldVarme Aarhus, at fjernvarme er et godt og grønt valg. Fjernvarme er gemt væk, er lydløs og fylder ikke. Den har lav CO2-udledning og er vedligeholdelsesfri for kunderne. Men den historie er ikke nødvendigvis nået ud til de folk, som sidder og søger om DGNB-certificering.

”Vi kan se, at flere og flere efterspørger løsninger som bidrager positivt til DGNB. Her har fjernvarmen ikke altid været med i overvejelserne. Men fjernvarmen i Aarhus kan yde et stort bidrag i en certificering, og nu gør vi det enkelt at dokumentere,” siger Elsebeth Arendt, Fjernvarmechef, AffaldVarme Aarhus.

Fjernvarme scorer højt på miljø og økonomi
I rapporten ”Fjernvarme i et DGNB-perspektiv”, peger Rambøll blandt andet på, at miljø og økonomi er de to kriterier, hvor fjernvarmen har størst indflydelse.

På kriteriet miljø måles eksempelvis på CO2-udledning. I Aarhus er fjernvarmen grøn, og derfor betyder det meget i det samlede regnskab.

Ved kriteriet økonomi ses der på totaløkonomi. Her er der fokus på lavt vedligehold og tilpasningsevne.

”Fjernvarmen i Aarhus udvikler sig hele tiden i en mere grøn retning. Fossile brændsler er stort set udfaset, og i dag kan vi prale af, at fjernvarmen er både grøn og driftssikker,” siger Elsebeth Arendt, Fjernvarmechef, AffaldVarme Aarhus.

Rapporten ”Fjernvarme i et DGNB-perpektiv” kan hentes på http://www.affaldvarme.dk/guld og AffaldVarme Aarhus er også klar til at hjælpe ved konkrete projekter.

Fakta

  • DGNB står for ’Deutsche Gesellschaf für Nachhaltiges Bauen’ og er den tyske bæredygtigheds-certificering for bygninger.
  • 95 % af indbyggerne i Aarhus Kommune får deres varme fra fjernvarmen

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(modtager ikke sms’er)

Pressetelefon