Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

AffaldVarme Aarhus skifter navn til Kredsløb

Kredsløb er fra 1. marts 2022 navnet på den virksomhed, som aarhusianerne indtil nu har kendt som AffaldVarme Aarhus.

Det nye navn skal matche de grønne ambitioner for nutiden og fremtiden.

Det varme morgenbad og den lune radiator vil fremover blive leveret af Kredsløb, som også vil stå bag, når aarhusianerne afleverer ressourcer til genanvendelse og genbrug på byens seks genbrugsstationer, og når aarhusianerne sorterer affald derhjemme.

Den 1. marts 2022 vil det kommunalt ejede forsyningsselskab AffaldVarme Aarhus skifte navn til Kredsløb.

Det sker, fordi virksomhedens opgaver har ændret sig så markant, at de rækker videre, end navnet AffaldVarme Aarhus antyder.

”Vi ser ikke længere affald som affald, men som ressourcer, som vi vil beholde i brug så længe som muligt. Vi leverer flere ydelser end varme og arbejder allerede udenfor Aarhus Kommune. Så tiden er løbet fra navnet AffaldVarme Aarhus,” siger administrerende direktør i AffaldVarme Aarhus Bjarne Munk Jensen.

Nyt navn – nye ydelser
Klimaopgaven i AffaldVarme Aarhus kræver en kæmpe indsats. Den kræver både, at alle ansatte i AffaldVarme Aarhus arbejder sammen på tværs, men også at virksomhedens kunder hver især gør en aktiv indsats for at bruge mindre energi og genanvende og genbruge mere.

Det nye navn skal være med til at understrege klimaopgaven for både ansatte og kunder. Ud over et nyt navn på regningerne betyder det helt konkret, at Kredsløb forpligter sig til at gøre det så let som muligt for kunderne at gøre grønne handlinger centreret omkring affald, genbrug og energi. Kunderne får et forsyningsselskab, som de ikke er i tvivl om, hvor de har – nemlig i front for den grønne omstilling.

“Vi ønsker et navn, som i højere grad kommer til at fortælle vores historie nu og i fremtiden. Det gør navnet Kredsløb. Det beskriver både de kredsløb, som fjernvarmen og ressourcerne løber i hver dag, men også idéen om det vi vil – nemlig at gøre vores allerbedste for, at Aarhus kan blive CO2-neutral i 2030 med helt nye tilbud og ydelser som direkte genbrug, fjernkøling og meget mere vedvarende energi,” siger Bjarne Munk Jensen.

AffaldVarme Aarhus består i dag af i alt 7 selskaber. Alle skifter navn den 1. marts 2022. Det betyder blandt andet, at når de aarhusianske fjernvarmekunder får deres varmeregning for første kvartal i april, så kommer den fra Kredsløb Fjernvarme A/S.

Du kan læse mere på www.affaldvarme.dk/nytnavn

Fakta om AffaldVarme Aarhus

  • Før 2007 var AffaldVarme Aarhus en del af Århus Kommunale Værker
  • I 2007 blev Århus Kommunale Værker opløst og både AffaldVarme Aarhus og Aarhus Vand blev en forvaltning i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.
  • 1. januar 2020 blev AffaldVarme Aarhus et kommunalt ejet selskab og udskilt fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.
  • Fra 1. marts 2022 er Kredsløb navnet på organisationen, der håndterer affald for og leverer varme og varmt vand til aarhusianerne.

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(modtager ikke sms’er)

Pressetelefon