Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Skæring Strand får fjernvarme

Knap 1000 ejendomme i Skæring Strand får nu tilbuddet om at blive en del af fjernvarme-fællesskabet i Aarhus. Det giver husejerne mulighed for at få støjfri, driftssikker og grøn varme.

Bunke af distributionsrør til fjernvarme.

I området Skæring Strand nord for Aarhus har AffaldVarme Aarhus netop fået tilladelse af Aarhus Kommune til at etablere fjernvarme. De cirka 1000 ejendomme vil dermed få mulighed for at blive tilsluttet fjernvarmenettet.

”Skæring Strand er et af de få områder i Aarhus Kommune som ikke i dag er dækket af fjernvarmenettet. Faktisk får 95 procent af aarhusianerne deres varme fra fjernvarmen, og jeg er rigtig glad for, at vi nu kan tilbyde den mulighed til endnu flere,” siger direktør i AffaldVarme Aarhus Bjarne Munk Jensen.

I 2018 blev det muligt for 118 sommerhuse i det sydlige af Skæring Strand at blive koblet på fjernvarmenettet. Siden er der blevet åbnet for at ansøge om helårsstatus i området, og derfor tilbyder AffaldVarme Aarhus nu fjernvarme til alle.

Stor interesse for fjernvarmen
For borgerne i Skæring Strand har eneste opvarmningsform, indtil nu, været selv at stå for opvarmningen med eksempelvis en brændeovn, et fyr eller en varmepumpe. Men fjernvarmen er både støjfri, pladsbesparende, driftssikker og har samtidig en lav CO2-udledning.

AffaldVarme Aarhus har på forhånd lavet en rundspørge blandt sommerhusejerne i Skæring Strand. 35 procent deltog og heraf ønskede cirka 70 procent at blive tilsluttet fjernvarmen indenfor 10 år.

”Vi håber, at rigtig mange kan se ideen i at komme med på fjernvarmenettet. Fjernvarme bidrager positivt til den grønne omstilling og derfor ønsker vi, at forsyne så mange i Aarhus og omegn som muligt. Jo flere der har fjernvarme, desto mere effektive bliver vi”, siger direktør i AffaldVarme Aarhus Bjarne Munk Jensen.

Når alle tilladelser og planlægningen er på plads, så starter gravearbejdet. Det betyder, at fjernvarmen vil være tilgængelig i hele området inden for 2 år.

Fakta om projektet

  • 95 procent af aarhusianerne får deres varme og varmt vand fra fjernvarme. Det svarer til at AffaldVarme Aarhus leverer varme til cirka 300.000 mennesker.

  • I Skæring Strand skal der graves ca. 16 kilometer fjernvarmerør ned, hvis alle vil have fjern-varme. Under jorden i Aarhus ligger der i forvejen 2.300 kilometer fjernvarmerør.

  • Det er forventningen at 80 procent eller cirka 769 af ejendommene i Skæring Stand er tilsluttet fjernvarmen om 20 år.

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(modtager ikke sms’er)

Pressetelefon