Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Fjernvarmekunder får stor besparelse i 2022

Næste år bliver det en del billigere at opvarme sit hus eller sin lejlighed med fjernvarme, hvis man er kunde hos AffaldVarme Aarhus.

Kunder i et gennemsnitshus på 130 kvadratmeter sparer cirka 2.000 kroner på varmeregningen i 2022.

Mens mange oplever prisstigninger på varmeregningen, så bliver det ikke tilfældet for de knap 300.000 aarhusianere, som får fjernvarme fra AffaldVarme Aarhus. I 2022 sænkes fjernvarmeprisen væsentligt.

Udregnet i kroner og øre betyder det, at en standardkunde, som bor i et hus på 130 kvadratmeter og har et forbrug på 18,1 MWh/år, vil spare 1.968 kroner i 2022 i forhold til 2021. En standardkunde i en lejlighed på 75 kvadratmeter med et forbrug på 8 MWh/år vil spare 694 kroner.

”Vores hovedfokus er kunderne, og derfor er det en stor tilfredsstillelse, at vi kan levere fjernvarme, som er endnu billigere end året før. Det er med til at understrege, at fjernvarmen i Aarhus er meget konkurrencedygtig og et godt valg,” siger administrerende direktør i AffaldVarme Aarhus Bjarne Munk Jensen.

Grunden til, at AffaldVarme Aarhus kan sænke fjernvarmeprisen betragteligt, er blandt andet, at prisen i 2021 har været højere end normalt på grund af et underskud i 2020. Fjernvarmeselskabers økonomi skal hvile i sig selv, hvilket vil sige, at eventuelle overskud eller underskud skal hentes hjem året efter. Det betyder samtidig, at kunderne betaler det, som varmen reelt koster.

Flere energikilder skaber ro
Lige nu er nogle energipriser på himmelflugt, og nogle steder oplever kunderne store regninger. Det bliver ikke tilfældet i Aarhus. En af grundene til, at AffaldVarme Aarhus ikke er nødsaget til at hæve varmeprisen, er, at fjernvarmen i Aarhus kommer fra flere forskellige energikilder som halm, træflis, havvand, overskudsvarme, affald og træpiller.

Hvis man kigger i historiebøgerne, så kan man også se, at fjernvarmeprisen i Aarhus har været stabil igennem de seneste mange år. Årsagen til det skal netop findes i de mange forskellige varmekilder.

”I en tid med store udsving i priserne på blandt andet naturgas og el er vi glade for, at vi i Aarhus har spredt risikoen ud på mange energikilder. Det giver os en stor fleksibilitet. Fjernvarmen er stabil og driftssikker, og kunderne skal også kunne regne med prisen,” siger administrerende direktør i AffaldVarme Aarhus Bjarne Munk Jensen.

Man kan læse mere om de nye varmepriser på www.affaldvarme.dk/pris, hvor man også kan finde en vejledning til, hvordan man udregner sin egen varmeregning for næste år.

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(modtager ikke sms’er)

Pressetelefon