Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Kredsløb tilbyder fjernvarme til Skovby, Stjær og Storring

Kredsløb er nu klar med første konkrete del af en udrulningsplan for at forsyne Skovby, Storring og Stjær med fjernvarme.

Det kræver dog, at mindst 70 % tilslutter sig fjernvarmen. 

Mor og søn vasker op

Nu kan borgerne i Skovby og omegn så småt se frem til at komme af med den dyre naturgas og blive koblet på fjernvarmenettet.

Netop nu afventer Kredsløb en nødvendig myndighedsgodkendelse og et tilsagn om tilskud fra Energistyrelsens fjernvarmepulje, hvilket forventes at ske inden for tre måneder.

Sideløbende er det en forudsætning, at selskabet når den magiske grænse på 70 % af husstandene i de tre landsbyer, der laver en leveringsaftale med Kredsløb.

Endelig skal der opnås 70 % tilslutning i både Storring og i Stjær for at kunne etablere forbindelse til de byer.

Konkret betyder det, at borgerne der ønsker fjernvarme, aktivt skal indgå en konkret leveringsaftale med Kredsløb. Her er det en forudsætning for projektets realisering, at 70 % af de tre byers husstande indgår en leveringsaftale.

”Vi er glade for den dialog, vi har haft med Skanderborg Kommune om projektet og sætter pris på den store interesse og engagement fra lokalbefolkningen. Derfor håber vi nu at få de nødvendige konkrete aftaler og godkendelser hurtigt i hus, så vi kan komme i gang og hjælpe borgerne af med naturgassen og ind i fjernvarmen," forklarer Bjarne Munk Jensen, der er adm. direktør hos Kredsløb.

Det koster fjernvarmen

Kunderne kan forvente en tilslutningspris på 40.000 kr. inkl. 20 meter stikledning. Dertil betales et konverteringsbidrag på 33,75 kr. pr. m2 bolig om året over de næste 20 år.

Derudover må den enkelte kunde forvente udgifter til egen installation samt afkobling af gas. Ved afkobling kan der søges kompensation fra Statens Afkoblingsordning.

Når de nødvendige godkendelser og leveringsaftaler er opnået, forventer Kredsløb at kunne tage første spadestik efter to måneder.

Herfra kan første kunde forvente at være tilsluttet efter et halvt år, mens hele projektet i alle tre byer forventes afsluttet inden for 2-3 år.

”Vi har for længst trukket i arbejdstøjet og gjort vores ypperste for at gøre det muligt at levere fjernvarme til Skovby, Storring og Stjær, og vi vil fortsat arbejde på højtryk for at få hele projektet til at lykkes så hurtigt som muligt,” slutter Bjarne Munk Jensen.

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(modtager ikke sms’er)

Pressetelefon