Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Kredsløb vil gerne levere fjernvarme til Skovby

Det aarhusianske forsyningsselskab Kredsløb har nu vurderet det foreløbige potentiale for at etablere en fjernvarmeforbindelse til Skovby, og konklusionen er klar.

Kredsløb vil gerne hjælpe beboerne i Skovby af med den dyre naturgas og ind i fjernvarmen, hvis alle detaljer kan falde på plads.

Mor og søn vasker op

”Det er tydeligt, at behovet og lysten til at blive en del af fjernvarmeforsyningen er stor. Og med mulig udsigt til yderligere stigende energipriser og den aktuelle situation i Ukraine, er behovet kun vokset.

Hos Kredsløb er vores kerneopgave at gøre det nemt at være grøn, og vi vil gerne hjælpe Skovby af med gassen og ind i fjernvarmen, såfremt det hele falder på plads.

Vi er derfor i fuld gang med at foretage de nødvendige beregninger og vurdere den bedste måde for tilslutning til byen,” fortæller Bjarne Munk Jensen, der er adm. direktør for Kredsløb.

Flere detaljer skal på plads

Kredsløb kan som forsyningsselskab se mulighederne i at forsyne Skovby med fjernvarme. Selskabet er derfor i gang med at få løst de sidste detaljer omkring etableringsomkostninger. Derefter skal der søges tilladelse hos varmeplanmyndigheden.

Prisen for en tilslutning til Kredsløb kendes endnu ikke, da der fortsat mangler et par udeståender.

For at kunne vurdere det samlede potentiale bedst, er det væsentligt for Kredsløb, at borgerne i Skovby aktivt tilkendegiver deres interesse. Det kan man gøre ved at besøge hjemmesiden og skrive sig op til mere information.

”Vi trækker nu i arbejdstøjet for at få det sidste på plads og håber i den forbindelse, at borgerne har lyst til konkret at give deres interesse til kende hos os. Det giver os det bedst mulige grundlag for et godt fjernvarmeprojekt,” siger Bjarne Munk Jensen.

Kredsløb forventer at have en afklaring på detaljerne i løbet af foråret.

Såfremt der bliver etableret fjernvarme, forventer man at kunne opvarme stuerne i Skovby i løbet af 2023.

Se mere om mulighederne og projektet her www.kredslob.dk/skovby 

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(modtager ikke sms’er)

Pressetelefon