Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Låsby og Herskind kan måske også få fjernvarme

Blot få uger efter det lykkedes at få tilslutningen til fjernvarme i Skovby, Storring og Stjær, er Kredsløb klar til at tage næste skridt i udrulningen. 

Sammen med Skanderborg Kommune vil man nu kigge på mulighederne for at bringe fjernvarmen til Låsby og Herskind, hvis interessen og de grundlæggende forudsætninger er til stede.

Det er ikke mange uger siden, man kunne lade champagnepropperne springe i Skovby, Storring og Stjær, da det blev en kendsgerning, at Kredsløb bringer fjernvarmen til byerne.

Nu får Låsby måske mulighed for at skrive samme historie, da Skanderborg Kommune sammen med Kredsløb vil arbejde på at få fjernvarmen bragt til byen, hvis der er interesse hos indbyggerne, og de grundlæggende forudsætninger for et fjernvarmeprojekt imødekommes.

Ligesom projektet i Skovby bliver det igen 70 % tilslutning fra indbyggerne, der er nødvendig for, at projektet kan lade sig gøre.

De endelige priser for tilslutningen i Låsby er ikke helt på plads. De meldes ud, så snart alle beregninger er klar.

Rykker hurtigt på energi-dagsordenen

Fjernvarmechef hos Kredsløb, Elsebeth Arendt glæder sig over, at man får muligheden for at komme endnu en by til undsætning:

”Vi er for længst trukket i arbejdstøjet og er i fuld gang med at konkretisere projektet i Skovby, Storring og Stjær. Nu glæder vi os til at give Låsby samme mulighed for at koble sig på fjernvarmen, og vi håber selvfølgelig på samme store interesse og engagement fra indbyggerne, så vi kan få flere over på fjernvarmen,” fortæller hun.

For Skanderborg Kommune er det vigtigt at gøre mest muligt for at hjælpe borgerne ud af den kattepine, som de stigende gaspriser har skabt. Derfor er det også med stor tilfredshed, at formand for Klima-, Miljø- og Planudvalget Claus Leick, konstaterer, at fjernvarme nu også bliver et tilbud til borgerne i Låsby.

”Med tilbuddet til Låsby er der på rekordtid sikret fjernvarme til fire byer i Skanderborg Kommune. Det er godt gået, at vi i fællesskab har formået at rykke så hurtigt på energi-dagsordenen, som vi jo ved kræver grundig planlægning,” fortæller Claus Leick.

Herskind kræver flere analyser

Helt samme grundlag for fjernvarme er der dog endnu ikke i Herskind.

Kredsløb har indledningsvist screenet byen, og her blev det klart, at der grundlæggende er et vist potentiale for at etablere fjernvarme, men et markant lavere varmegrundlag end i Låsby.

Derfor vil man sammen med Skanderborg nu i gang med flere analyser af området og udforme en helhedsplan, der skal afgøre, hvorvidt det bliver muligt at lave et projektforslag i Herskind.

”Vi går nu i gang med at vurdere, om vi kan gå videre med Herskind og udforme et konkret projekt. Vi forstår udmærket behovet for at komme fri af gassen og vil selvfølgelig bestræbe os på at gøre det muligt, så længe et projekt kan forsvares,” fortæller Elsebeth Arendt.

Kredsløb er derfor nu indledningsvist i gang med at kigge på de grundlæggende betingelser for begge projekter, inden der kan udarbejdes konkrete projektforslag til godkendelse.

Begge projekter skal desuden godkendes af myndigheden og have tilsagn og støtte fra fjernvarmepuljen for at kunne realiseres.

Kredsløb informerer om en afklaring på Herskinds muligheder, så snart det ligger klart.
Kredsløb forventer at kunne åbne for bestillinger i Låsby i foråret 2023.

Vil man høre mere om mulighederne i at få fjernvarme og opdateres, når der kommer nyt om projektet, er det muligt at tilmelde sig nyhedsmails for hhv. Låsby og Herskind her:

www.kredslob.dk/laasby 
www.kredslob.dk/herskind 

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(modtager ikke sms’er)

Pressetelefon