Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Fjernvarme kan måske komme til Fårup, Hørret og Lillering

Mens flere fjernvarmeprojekter allerede begynder at tage konkret form i Skanderborg Kommune, vil Kredsløb nu også undersøge muligheden for at bringe fjernvarmen til de tre landsbyer Fårup, Hørret og Lillering i Aarhus Kommune.

Der er for alvor kommet gang i fjernvarmeudrulningen i Skanderborg Kommune den seneste tid.

Og nu tyder noget på, at de tre landsbyer Fårup, Hørret og Lillering i Aarhus Kommune måske også kan få en god nyhed at varme sig på i disse kolde tider.

Det aarhusianske forsyningsselskab Kredsløb vil nemlig undersøge mulighederne for at koble byerne på fjernvarmenettet, hvis de grundlæggende forudsætninger for et projekt er til stede i de tre byer.

”Det er vigtigt, at vi udruller fjernvarmen til alle de områder, hvor der er gode betingelser for det. Derfor vil vi nu kigge nærmere på mulighederne for, at Fårup, Hørret og Lillering kan komme på fjernvarmenettet. Og så er det selvfølgelig i sidste ende op til indbyggerne, om de ønsker fjernvarme,” fortæller Elsebeth Arendt, der er fjernvarmechef i Kredsløb.

De tre landsbyer i Aarhus Kommune er ikke deciderede områder med naturgas som projekterne i Skanderborg Kommune, men har blandede varmekilder.

Endnu ikke konkrete projekter

De tre landsbyer er indledningsvist blevet undersøgt, hvor der er blevet fundet et vist potentiale for at etablere fjernvarme i byerne. Dog kræver det nu nærmere undersøgelser af de tre byer, før der kan blive udformet konkrete projektforslag.

Derfor er det endnu ikke klart, hvornår der vil kunne etableres forbindelse til fjernvarmen, og hvor stor tilslutningsprocent projekterne kræver.

Kredsløb forventer at blive klogere på mulighederne i løbet af 2023 og opfordrer i mellemtiden indbyggerne til at give deres interesse for et projekt til kende.

Hvis de nærmere undersøgelser viser et klart potentiale, er næste skridt at udforme konkrete projektforslag for byerne.

Eventuelle projekter skal godkendes af myndighederne og kræver tilsagn og støtte fra fjernvarmepuljen, før de kan realiseres.

Er man interesseret i at høre mere om mulighederne og få mere information, når der sker nyt, kan man som indbygger skrive sig op her: www.kredslob.dk/fjernvarmetilflere 

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(modtager ikke sms’er)

Pressetelefon