Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Kredsløb takker for interessen til fjernvarme i Låsby og Herskind

Torsdag d. 30. november blev det en kendsgerning, at der med hhv. 35 pct og 44 pct ikke er opnået den nødvendige tilslutning til at kunne bringe fjernvarmen til Låsby og Herskind. Kredsløb takker de interesserede borgere for stort engagement, kloge spørgsmål og gode snakke de seneste måneder.

Børn og bedstemor udskærer græskar i køkkenet

Selvom det var spændende til det sidste i Skovby, Storring og Stjær, var tendensen anderledes klar i Låsby og Herskind.

Ganske vist takkede hhv. 35 og 44 pct. af borgerne i Låsby og Herskind ”ja” til fjernvarme, ligesom der er kommet mange spørgsmål til kundeservice og stort fremmøde i Kredsløbs infovogne, hvor personale har stået klar til at hjælpe med at afklare tvivl og spørgsmål om fjernvarmen de seneste måneder.

Alligevel nåede man ikke op på den nødvendige 70 pct. tilslutning for at kunne realisere projekterne og afslutter dermed projekterne i de to byer.

Selvom det ikke lykkes at få tilslutning, er Kredsløb taknemmelig over interessen og engagementet fra mange borgere:

Vi er kommet med et tilbud og en mulighed for at koble sig på fjernvarmen, hvis flertallet af borgerne ønskede det. Selvom en pæn del af borgerne har takket ja og vist interesse, har flertallet ønsket noget andet, og det har vi selvfølgelig fuld respekt for. Vi vil gerne takke for interessen fra en stor del af borgerne og den gode dialog og de mange spørgsmål, der har kendetegnet projektet,” fortæller Elsebeth Arendt,” der er fjernvarmechef i Kredsløb.

Fortsat samarbejde med Skanderborg Kommune

Selvom det bliver et ”nej tak” til fjernvarmen i Låsby og Herskind, fortsætter Kredsløb samarbejdet med Skanderborg Kommune og herunder de aktuelle konverteringsprojekter i Skovby, Storring og Stjær. Hvorvidt andre byer i kommunen får mulighed for at takke ”ja” til fjernvarmen, kan man dog ikke sige noget om på nuværende tidspunkt.

Vi nyder godt af et stærkt samarbejde med Skanderborg Kommune og har gjort vores bedste for at tilbyde fjernvarme i de konkrete byer. Aktuelt ligger der ikke nye konverteringsprojekter lige for, men om der kommer andre byer i kommunen i fremtiden, hvor fjernvarmen kan blive aktuel, er for tidligt at sige. Nu fortsætter vi vores fokus på at færdiggøre projekterne i Skovby, Storring og Stjær,” fortæller Elsebeth Arendt.

Hvorvidt byernes ”nej tak” i Låsby og Herskind betyder et endegyldigt farvel til muligheden for at få fjernvarme i de to byer, må fremtiden vise.

Som vi tidligere har nævnt, er det nu, vi i Kredsløb er her med muligheden. Vi har ikke konkrete planer om at komme retur, som det ser ud nu, men om der vil komme andre muligheder for fjernvarme længere ude i fremtiden, vil afhænge af mange ting og formentlig være noget, kommunen og evt. andre selskaber kan forholde sig til, hvis det igen bliver relevant,” slutter Elsebeth Arendt.

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(kun opkald)

Pressetelefon