Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Kredsløb tager første spadestik til fjernvarme i Skovby

Netop som vi har skudt det nye år ind, er forsyningsselskabet Kredsløb klar til at gå i jorden og starte det konkrete etableringsarbejde med at få lagt fjernvarme i Skovby.

I dag tages første spadestik i et udrulningsarbejde, der strækker sig over de næste 2-3 år.

Meldingen om, at Kredsløb kommer med fjernvarme til Skovby, bliver nu til at tage og føle på.

I dag bliver spaden nemlig stukket i jorden for første gang ved Agervangen i Skovby, og det egentlige etableringsarbejde kan nu tage form.

Ifølge fjernvarmechef hos Kredsløb, Elsebeth Arendt, er det både en stor dag symbolsk og praktisk for projektet:

”Vi er mange, der har arbejdet på højtryk for at blive klar lige efter nytår, og vi har glædet os til, at det store planlægningsarbejde nu bliver ført ud i livet, så fjernvarmen kan komme til Skovby hurtigst muligt. Derfor er det på mange måder en stor dag for os og for Skovby,” fortæller hun.

Gravearbejde på Agervangen og Mosegårdsvej

Kredsløb har den første gravemaskine i jorden på Agervangen. Men langs Mosegårdsvej bliver der også gravet i løbet af kort tid.

Derfor lyder en anbefaling, at man i januar undgår Mosegårdsvej op til Baunevej, hvis det er muligt. Der vil ikke være lukket, men mindre plads at færdes på.

”Sammen med Kredsløb har vi i Skanderborg Kommune bestræbt os på at komme hurtig i arbejdstøjet, og jeg er derfor naturligvis glad for, at vi allerede kan tage første spadestik få dage efter nytårsaften. Det tegner til en god proces og en hurtig fjernvarmeudrulning i Skovby,” fortæller borgmester Frands Fischer.

Etableringsarbejdet består bl.a. i at etablere en hovedledning og etablere stikledning og forbindelse hos de enkelte husstande og erhvervsbygninger.

Der arbejdes tæt sammen med bl.a. Skanderborg Forsyning og Dinel for at undgå unødvendigt dobbeltarbejde, så man f.eks. ikke skal grave et stykke vej op to gange.

Selvom arbejdet med at få lagt stikledning og hovedledning bliver færdigt i et område, betyder det ikke, at man får fjernvarme lige efter. Herefter skal området kobles til det store ledningsnet.

Der er i alt 996 husstande og bygninger, der skal kobles til fjernvarmenettet.

Så få gener som muligt

Ifølge Kredsløb må indbyggerne til tider forvente, at der i forbindelse med arbejdet vil være begrænset adgang til boligen i bil, og at små veje vil være lukket for trafik, når der graves i tidsrummet kl. 7.00-16. 00 på hverdage. Det vil selvfølgelig altid være muligt at komme til sin bolig til fods.

”Vi vil gøre vores bedste for at sikre en god og gnidningsfri proces med så få gener som muligt for indbyggerne, når der arbejdes, men det er klart, at vi af både sikkerhedsmæssige årsager og af praktiske hensyn, må begrænse trafikken i de forskellige områder, så længe der arbejdes. På den måde kan vi sikre, at udrulningsarbejdet bliver udført sikkert, effektivt og inden for tidsplanen,” forklarer Elsebeth Arendt.

Hver enkelt indbygger kan forvente at få direkte besked i sin postkasse, når etableringsarbejdet berører den enkelte husstand.

Gravearbejdet i Storring og Stjær forventes at starte til foråret.

Som det ser ud nu, forventes det, at den første indbygger i Skovby kan tænde for fjernvarmen allerede inden sommer, mens det endelige etableringsarbejde for hele Skovby, Storring og Stjær forventes færdigt inden for 2-3 år.

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(kun opkald)

Pressetelefon