Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Rekordmange afleverede deres juletræ i midtbyen

For tredje år i træk gjorde Kredsløb det ekstra nemt at komme af med det udtjente juletræ ved at tilbyde 12 opsamlingssteder i midtbyen, hvor man indtil i fredags kunne stille sit brugte juletræ, som Kredsløb henter og omdanner til kompost.

Antallet af indleverede træer er steget med godt 31 % sammenlignet med året før, viser ny opgørelse fra Kredsløb.

23 ton.

Så mange juletræer er netop blevet indsamlet i Kredsløbs juletræskoncept, der i tilgift til aflevering på genbrugsstationen, tilbød 12 hotspots i midtbyen, hvor aarhusianerne nemt og bekvemt kunne stille det udtjente juletræ, som vil blive afhentet og omdannet til lokal kompost på genbrugsstationen og give nyt liv i haven.

Mens der sidste år blev afhentet 17,5 ton træer, viser friske tal fra Kredsløb, at der er blevet afleveret 31% flere træer på byens opsamlingssteder i år, der også er blevet øget fra 10 til 12 afhentningssteder.

”Vi arbejder hele tiden for at gøre det nemt at være grøn ved bl.a. at tilbyde flere muligheder for at komme af sit affald og bringe så meget som muligt i cirkulation og genanvende og genbruge mest muligt. Derfor er vi selvfølgelig også glade for, at aarhusianerne har taget så godt imod konceptet med juletræer,” forklarer Lene van der Raad, der er chef for genbrug hos Kredsløb.

Husk at fjerne pynten

Det er tredje år i træk, der er ekstra mulighed for at komme af med juletræet i midtbyen, som også er et led i at sikre, at juletræerne ikke ender som sporadisk henlagt affald i bybilledet.

Ordningen var åben fra den 26. december og sluttede i fredags den 13. januar, og de 12 hot spots var placeret i Aarhus C og på Trøjborg.

Står juletræet stadig i stuen og drysser, er der fortsat mulighed for at aflevere det på en af de seks genbrugsstationer i Aarhus.

Uanset hvordan man kommer af med sit juletræ, er det vigtigt, at man fjerner julekugler, julehjerter og andet pynt fra træet, da det selvfølgelig ikke kan komposteres.

Genbrug selv dit juletræ

Vil du selv have mere direkte ud af dit trætte juletræ, kan du benytte det i haven og kolonihaven til f.eks. at beskytte planter og bede eller som en del af et naturhegn, ligesom det kan indgå i din egen kompost i haven.

Kredsløb forventer ud fra den store succes igen at gøre det muligt at aflevere juletræet i midtbyen, når julen melder sin ankomst i år.

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(kun opkald)

Pressetelefon