Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Kredsløb opruster på IT-sikkerhed og digitalisering

Kredsløb har sat IT-sikkerhed og digitalisering øverst på dagsordenen og hyrer ny koncern-IT-chef og opretter en ny stilling som IT-sikkerhedschef.

Sammen skal de ruste virksomheden til større digitale krav og styrke positionen på cybersikkerhed.

Person taster på bærbar computer.

Aarhusianske Kredsløb vil med i toppen, når det kommer til digitalisering og IT-sikkerhed. 

Derfor har man netop ansat ny koncern-IT-chef og samtidig oprettet en ny stilling som IT-sikkerhedschef. Sammen skal de to profiler tegne retningen for IT-sikkerhed og digitalisering i en tid med større usikkerhed og uforudsigelighed, hvor der stilles flere digitale krav til virksomheder og deres produkter.

”Som kritisk forsyning og driftsvirksomhed med mange ydelser til en rigtig stor kundegruppe har vi både en forpligtelse og en ambition om at have en stærk IT-infrastruktur, der imødekommer de stigende digitale krav og understøtter de produkter, vi har på hylden, og derfor vil vi opprioritere disciplinen,” fortæller CFO, Thomas Elgaard, der også har det øverste ansvar for koncernens IT-infrastruktur.

Ny og erfaren IT-chef

Til at løfte den opgave har man hentet 49-årige Anders Kjær, der kommer fra en stilling som Head of Core-IT Services fra Kamstrup. Med sig i bagagen har han 20 års erfaring fra flere IT-stillinger hos bl.a. Aarhus Universitet og en ledende stilling i Herning Kommune.

”Det er aldrig gået stærkere i forsyningsbranchen, og det samme gælder, når det kommer til udviklingen inden for IT og digitalisering. Derfor gælder det om at være omstillingsparat og have et tydeligt strategisk udgangspunkt for sine IT-aktiviteter, så man kan yde den forventede service, tilbyde de rette produkter og løse både dagligdags- og samfundsmæssige udfordringer på de smarteste måder. Det ser jeg frem til at være med til at sætte retningen for,” fortæller den nyudnævnte koncern IT-chef.

Ny digitaliseringsstrategi på trapperne

Som fundament for hele arbejdet med IT er en ny digitaliseringsstrategi på trapperne. På den måde bliver det i højere grad muligt at sikre et grundlæggende datadrevet udgangspunkt og en automatisering af processerne, der gør det muligt at handle hurtigt og effektivt på et solidt og strategisk grundlag og tilpasse produkter og ydelser efter krav og behov fra omverdenen.

Sikkerhed i højsædet

Selvom sikkerhed hele tiden har været i fokus, skal fokus nu skærpes på IT- og cybersikkerhed. Derfor har man oprettet en ny stilling som IT-sikkerhedschef, der får ansvaret for tværgående styring af IT-sikkerhed og træning og uddannelse af personalet.

48-årige Lise Tjerrild, der er tidligere IT-chef i Kredsløb, har valgt at takke ja til opgaven om at styrke IT-sikkerheden. En opgave, som hun altid har haft en helt særlig interesse for og bl.a. har haft i fokus i en tidligere ledende stilling hos Region Midtjylland.

”Det er vigtigere end nogensinde, at vi ruster os og vores systemer, til den verden vi lever i. Forsyningsbranchen er særlig udsat, og derfor skal der sættes turbo på håndteringen, så der er plads og mulighed for at udfolde den kommende digitaliseringsstrategi, der er på vej. IT-sikkerhed har altid været en stor interesse for mig, og har tidligere været en central del af mit arbejdsliv. Det glæder jeg mig til igen at få fokus på,” fortæller den nyansatte IT-sikkerhedschef.

Lise Tjerrild er formelt tiltrådt stillingen som IT-sikkerhedschef hos Kredsløb, mens Anders Kjær tiltræder sin stilling pr. 1. april 2023.

Blå bog: Lise Tjerrild

  • Født 1974
  • Uddannelse: Scient.pol. fra Aarhus Universitet 2001 og master i offentlig ledelse 2013
  • Tidligere stillinger: Vicekontorchef og kontorchef i Region Midtjylland i digital forvaltning.
  • Privat: Gift på 26. år. Bor i Aarhus Nord og tilbringer en stor del af fritiden i sommerhuset på Nordfyn.

Blå bog: Anders Kjær

  • Født 1974
  • Uddannelse: MBA i teknologiledelse, Diplomuddannelse i ledelse
  • Tidligere stillinger: Head of Core IT-services, Kamstrup A/S, Leder af IT-drift og infrastruktur, Herning Kommune, IT-chef Det Humanistiske Fakultet, Aarhus Universitet, IT-driftschef Aarhus Universitet
  • Privat er han gift og bor i Mårslet.

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(kun opkald)

Pressetelefon