Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Nu kan den første kunde i Skovby tænde for fjernvarmen

Blot få dage efter nytåret var skudt ind, trak Kredsløb i arbejdstøjet for at starte etableringsarbejdet, der skal sikre fjernvarme til Skovby.

Nu kan første kunde glæde sig over at kunne skrue op for fjernvarmen i stuen.

Det var en glædens dag, da man første november sidste år kunne konstatere, at fjernvarmen kommer til Skovby, Storring og Stjær.

Selvom det da lød, at de første kunder kunne forvente fjernvarme til efteråret 2023, er man allerede nu klar til at skrue op for varmen hos den første kunde på Agervangen.

Ifølge Elsebeth Arendt, der er fjernvarmechef i Kredsløb, har det været en effektiv proces og et godt forløb, hvor kunderne har vist stor forståelse for etableringsarbejdet.

”Vi har haft det lange ben foran og gjort vores bedste for at sikre, at etableringen forløber glat med løbende hensyntagen til kunderne. Jeg naturligvis glad for, at det indtil videre er gået godt, og at vi allerede nu kan skrue op for varmen hos den første kunde, og så vil jeg gerne takke indbyggerne for at bære over med, at vi fylder lidt i etableringsfasen,” fortæller en begejstret fjernvarmechef.

Det bliver således kunderne på Agervangen, der som de første kan glæde sig til at sætte varme på.

Det er knap seks måneder efter, der officielt blev sikret tilstrækkelig opbakning til projektet.  Etableringsarbejdet har været i gang lige knap fire måneder, og nu har den første kunde fjernvarme.

”Det er en stor dag, hvor vi kan glæde os over, at den første borger i Skovby nu vinker farvel til gasfyret. Det er gået stærkt, og det vidner om, at der bliver arbejdet rigtig effektivt for at få borgerne koblet på fjernvarmenettet,” fortæller Claus Leick, formand for Klima-, Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune.

Første kunde uden for Aarhus

For Kredsløb er det altid en stor dag, når nye kunder kommer på fjernvarmen. Men i dag er særlig, da det også er den første kunde udenfor Aarhus kommunegrænser, der kan sætte varme på i stuen.

”Vi har alle en aktie, hvis vi skal sikre, at vi når i mål med en accelereret national udrulning af fjernvarmen inden 2028. Derfor er det et stort skridt i den rigtige retning, når vi allerede nu kan tænde for varmen for den første kunde i et projekt uden for kommunegrænsen,” slutter Elsebeth Arendt.

De resterende kunder i Skovby, Storring og Stjær vil løbende blive koblet på fjernvarmen. Kredsløb forventer, at alle har fjernvarme i løbet 2024.

Kredsløb kunne officielt skrue op for varmen mandag morgen den 24. april.

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(kun opkald)

Pressetelefon