Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Rekordernes år på genbrugsstationerne

2020 blev et oprydningens år for aarhusianerne. Og det har kunnet mærkes på AffaldVarme Aarhus’ genbrugsstationer.

sortering af plast på genbrugsstationen med hjælp fra pladsmedarbejder

2020 blev på mange måder et mærkeligt år på grund af corona. Og den nye virkelighed har kunnet mærkes mange steder. Og genbrugsstationerne er ingen undtagelse.

På genbrugsstationerne har det betydet en væsentlig stigning i mængden af affald. Faktisk har AffaldVarme Aarhus modtaget over 15.000 tons ekstra affald på sine seks genbrugsstationer i 2020 sammenlignet med året før.

Samtidig kan man også se på besøgstallene, at der har været ekstra mange igennem. 1,5 millioner biler har besøgt genbrugsstationerne i 2020. Det er mere end 160.000 flere end året før.

”Vi har godt kunnet mærke, at mange aarhusianere har fået ekstra tid til at rydde op. Vi er glade for, at vi har kunnet holde genbrugsstationerne åbne på en forsvarlig og sikker måde,” siger Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i AffaldVarme Aarhus

April blev årets højdespringer

I marts måned blev landets genbrugsstationer, ligesom det meste af samfundet, lukket ned. Og derfor måtte aarhusianerne undvære den mulighed i en periode. Så da genbrugsstationerne åbnede igen den 31. marts, var der kø for at komme af med affaldet. Det kan også ses i tallene. April er nemlig den helt klare højdespringer. Over 21.800 tons affald blev det til. Det er cirka 5.600 tons mere end samme måned året før.

Fra april og frem overgik hver måned – på nær en – sidste års mængder. I alt blev der i 2020 afleveret over 160.000 tons affald på genbrugsstationerne i Aarhus Kommune. I 2019 var det tal cirka 145.000 tons. Det er især på bygge- og anlægsaffald, at man har kunnet se en stigning i 2020. Aarhusianerne har afleveret cirka 13.500 tons ekstra bygge- og anlægsaffald i forhold til 2019.

”Vi har aldrig oplevet at få så meget affald indleveret. Vi er glade for at folk også har taget sig tiden til at få deres affald sorteret, så det ender hos os på genbrugsstationerne. Her kan vi genanvende langt det meste, og det giver rigtig god mening at vi spilder mindst mulige ressourcer,” siger Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i AffaldVarme Aarhus.

Her i starten af det nye år er det meste af samfundet lukket ned igen. Genbrugsstationerne er dog ikke lukket ned på nuværende tidspunkt. Men det anbefales at bære mundbind på gen-brugsstationerne. Samtidig skal der holdes to meters afstand. Og hvis der er flere i bilen, må kun en person aflevere affald.

 

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(modtager ikke sms’er)

Pressetelefon